Sportmassage

Een sportmassage is voor sporters maar kan ook zeker goed zijn voor mensen die fysiek werk doen, veel repeterende bewegingen maken of langdurig in dezelfde houding werken. Bij sporters kan de massage voor het sporten worden gegeven, na het sporten en om in conditie te blijven.

Voorafgaand aan het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding en een verhoging van de stofwisseling waardoor de spieren goed voorbereid zijn op de komende inspanning. Een massage na het sporten zorgt er voor dat vocht en afvalstoffen weer worden afgevoerd, de spieren weer ontspannen en soepel worden om spierpijn te voorkomen en het herstel te bespoedigen. Een massage kan ook gegeven worden om de spieren in conditie te houden en te bevorderen. Bent u geen sporter dan kan de sportmassage zeker goed doen bij een stijve nek, rug of schouders of andere klachten die zijn ontstaan door lichamelijk werk of langdurig achter de laptop zitten. De sportmassage is over het algemeen een massage met stevige druk en knedingen.

Hoe ziet de behandeling er uit:

  • Een intakegesprek
  • Inspectie en functietest
  • Plan maken voor de behandeling
  • Palpatie huid en spieren
  • De massage

Als uit het gesprek blijkt dat er sprake is van een specifieke klacht of een contra-indicatie dan kan er geadviseerd worden om eerst naar de huisarts of fysiotherapeut te gaan.

Bij een reeds hersteld, genezen trauma is een sportmassage ook goed om de spieren weer in conditie of op lengte te brengen.